nieuws

Meer patienten Jansen Steur in Heilbronn melden zich

Toelichting ziekenhuisdirectie Heilbronn
Toelichting ziekenhuisdirectie Heilbronn
Dertien Duitse patiënten hebben zich beklaagd bij het ziekenhuis in Heilbronn, waar de omstreden neuroloog Jansen Steur begin dit jaar door RTV Oost en de NOS werd ontdekt. Justitie heeft zeven klachten over de specialist nog in onderzoek.
De Duitse ziekenhuisdirectie heeft donderdagmiddag bekend gemaakt dat Jansen Steur geen fouten heeft gemaakt. Het Openbaar Ministerie ziet vooralsnog geen reden om een gerechtelijk onderzoek in te stellen. Wel is nog steeds een vooronderzoek aan de gang. Een externe commissie heeft alle 443 patiëntendossiers van Jansen bekeken.
Jansen Steur werd begin januari ontdekt in de Duitse kliniek in Heilbronn. Hij heeft de afgelopen jaren in zes verschillende ziekenhuizen gewerkt in Duitsland. In Duitsland was zijn verleden als arts, die tientallen foutieve diagnoses zou hebben gesteld in het Medisch Spectrum Twente, niet bekend. Met toestemming van de Inspectie voor de Gezondheidszorg ging Jansen Steur begin 2006 bij de Oosterburen aan de slag. De strafzaak in Nederland tegen Jansen Steur wordt begin april van dit jaar voortgezet.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.