Politie zoekt naar getuigen van steekincident in Zwolle

Het steekincident de afgelopen nacht aan de Van Ittersumhof in Zwolle blijkt in een woning te zijn geweest. Dat meldt de politie, die getuigen oproept zich te melden. Rond 2.30 uur belde een (nog) onbekende man aan bij een woning in die straat. Er ontstond een woordenwisseling met de twee personen die in de woning aanwezig waren. Daarbij werd ook een mes gebruikt.

De twee aanwezigen, de bewoner en een 27-jarige bezoeker uit Dalfsen, raakten daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De man ging er samen met een andere man vandoor.

Achtervolging

In dezelfde nacht wilden agenten op de Assendorperstraat een (motor)scooter staande houden. De bestuurder en zijn passagier reden door en er ontstond een achtervolging. De passagier viel tijdens die achtervolging van de scooter en rende weg. Agenten konden hem op de Zuiderkerkstraat aanhouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Zwolle. Op de vluchtroute troffen agenten een mes aan.

Er wordt nog onderzocht of het mes een rol heeft gespeeld bij het steekincident. Later die nacht werd een motorscooter onder verdachte omstandigheden teruggevonden op de Bisschop Willebrandlaan. Onderzoek moet uitwijzen of beide incidenten met elkaar te maken hebben. In afwachting van verder onderzoek is de 19-jarige man voorlopig naar huis gestuurd.

Getuigen

De politie is nu op zoek naar getuigen. Mensen die afgelopen nacht iets verdachts hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie.

Het mes dat onder een auto in de Assendorperstraat lag is veiliggesteld (Foto: News United / Stefan Verkerk)
Het mes dat onder een auto in de Assendorperstraat lag is veiliggesteld (Foto: News United / Stefan Verkerk)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE
Deel dit artikel: