nieuws

'Brandweeroefencentrum Troned op luchthaven tijdelijk'

Troned
Troned
De gemeente Enschede houdt vast aan de tijdelijkheid van het brandweeroefencentrum op het terrein van de luchthaven. Dat bleek vanmorgen tijdens een rechtszaak van de tegenstanders van de luchthaven tegen de gemeente.
De tegenstanders, verenigd in Volt-Twente, willen dat het brandweeroefencentrum Troned sluit. Troned is een veiligheidscentrum van de gemeente, de brandweer en de veiligheidsregio, waar branden worden nagebootst, kettingbotsingen worden gesimuleerd en recent internationale oefeningen zijn gehouden.
Volgens de tegenstanders is het een kwestie van tijd voor de vergunningen voor een permanent grootschalig oefencentrum worden afgegeven. Volgens hen is het oefencentrum in strijd met de bestemmingsplannen en weigerde de gemeente de afgelopen twee jaar te handhaven. De gemeente ziet geen aanleiding om op te treden.
De tegenstanders van de luchthaven en Troned denken dat de aanwezigheid van een brandweeroefencentrum de komst van andere bedrijven waaronder gezondheidsinstellingen tegenhoudt. De rechter doet binnen zes weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.