Personeel gemeente Almelo rustig na bijeenkomst

Het personeel van de gemeente Almelo is vanmorgen bij elkaar geweest na de ernstige mishandeling van een ambtenaar gisteren in het stadhuis.

Tijdens de bijeenkomst hebben burgemeester Jon Hermans en gemeentesecretaris Gerald de Haan het personeel toegesproken. Het personeel is rustig, maar de sfeer is bedrukt. Het incident van gisteren heeft veel impact op het personeel. Een boze klant sloeg met een hamer in op de coördinator van de sociale recherche. Het 53-jarige slachtoffer ligt met hoofdletsel in het ziekenhuis, het gaat redelijk goed met hem.

Gemeente heeft hulp aangeboden

Verschillende medewerkers van de gemeente hebben het zien gebeuren. De gemeente heeft hulp toegezegd voor wie dat nodig heeft. Dat kan via slachtofferhulp of via de leidinggevenden. Het incident doet veel medewerkers terugdenken aan 2008 toen wethouder Kuiper met vier ambtenaren werd gegijzeld door een boze horeca-ondernemer.

Om extra beveiliging is niet gevraagd. Een medewerker zei na afloop van de bijeenkomst op Radio Oost: "Tegen idioten die met een hamer binnenkomen kun je niks doen. Detectiepoortjes, camerasystemen, je kunt van alles bedenken, maar als iemand met een psychisch probleem iets wil, dan kun je je daar niet tegen beveiligen."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren