nieuws

Waarschuwing voor babbeltrucs in Enschede

Waarschuwing voor babbeltruc
Waarschuwing voor babbeltruc
De politie in Enschede waarschuwt voor oplichters die met een babbeltruc hun slachtoffers geld afhandig maken.
De politie doet dat na de aanhouding van een man uit Oldenzaal. De 34-jarige man is vandaag opgepakt nadat hij eind december van een vrouw uit Enschede geld afhandig had gemaakt met een smoes. De man belde om half acht 's ochtends bij de vrouw aan. Hij zei dat hij geen geld en huissleutels bij zich had maar met spoed naar Oldenzaal te moeten. De vrouw gaf hem geld mee, maar zag de man nooit meer terug. De politie vermoedt dat deze man meer slachtoffers heeft gemaakt en vraagt gedupeerden zich te melden.
Een slager in winkelcentrum Deppenbroek in Enschede is vanmorgen het slachtoffer geworden van een man met een babbeltruc. De slager werd bij de opening van winkel aangesproken door een monteur die vertelde dat hij een onderdeel moest ophalen maar geen benzine meer in de tank van zijn busje had. De slager gaf hem twintig euro mee, de laptop van de monteur bleef achter als borg. De zogenaamde monteur heeft zich niet meer laten zien en de laptop bleek kapot.
Of het om dezelfde oplichter gaat is nog onbekend. Duidelijk is wel dat de man in het winkelcentrum is gefilmd door de bewakingscamera's. De politie zegt die beelden te bekijken als er aangifte wordt gedaan. De slager wil dat morgen doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.