Bieb Almelo verbiedt negatieve expositie over sponsor

Een symposium en tentoonstelling in de bibliotheek in Almelo over de grote demonstratie tegen Urenco 35 jaar geleden is afgeblazen door de bibliotheek. Directeur Sweep wilde de tentoonstelling niet omdat Urenco een sponsor is van de bibliotheek.

De bibliotheek vindt het niet gepast om ruimte te bieden aan een tentoonstelling die gaat over anti-Urenco activiteiten. Volgens directeur Sweep was de tentoonstelling wellicht wel mogelijk geweest als de aanvraag van de organisatie minstens twee maanden eerder was geweest. Dan was er tijd geweest om overleg te voeren met de verschillende partijen.

Laatste woord nog niet gezegd

De afgelasting heeft veel vraagtekens opgeroepen bij verschillende organisaties en politieke partijen. GroenLinks in Almelo zegt dat het laatste woord hierover nog niet gezegd is. De politieke partij stelt binnenkort vragen tijdens de gemeenteraadsvergadering. De stichting Vredes- en DuurzaamheidsActiviteiten Netwerkstad zegt dat de openbare bibliotheek toch niet zo openbaar is als gedacht werd. Volgens een woordvoerder is het op z'n minst ongewenst dat sponsoren bepalen wat er in de bibliotheek te zien is.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren