nieuws

Geen SM-workshops meer in SM-huisje IJhorst

Vakantiepark 't Veldhuijs
Vakantiepark 't Veldhuijs
Een huisje op vakantiepark 't Veldhuijs in IJhorst mag niet meer worden gebruikt voor SM-workshops. Dat heeft de gemeente Staphorst bepaald.
Volgens de gemeente zijn de activiteiten te beschouwen als seksuele handelingen tegen betaling en is dat verboden op grond van de plaatselijk verordening. Er kan een uitzondering worden gemaakt maar dan is wel een vergunning nodig. De gemeente heeft al aangekondigd zo'n vergunning niet af te zullen geven. De verhuurster en haar partner moeten vóór 14 maart met hun activiteiten stoppen Doen ze dat niet dan legt de gemeente een dwangsom op die kan oplopen tot maximaal 10.000 euro.
Het is niet zo dat SM helemaal verboden kan worden. Het huisje mag nog wel verhuurd worden voor 'recreatieve doeleinden'. Dat betekent dat de verhuurster het huisje mag aanbieden aan mensen die zich willen afzonderen voor SM. Een woordvoerder van de gemeente beaamt dit. Er worden immers zoveel huisjes verhuurd door eigenaren.
De zaak kwam twee weken geleden aan het licht nadat andere huiseigenaren op het park aan de bel trokken. Ze startten een handtekeningenactie op omdat ze bang zijn voor imagoschade en waardedaling van hun huizen. Van de zeventig chalets die op het park staan, tekenden de meeste eigenaren. Dat de SM-workshops nu niet meer mogen, is voor sommige huiseigenaren nog niet genoeg. Zij willen dat het huisje sowieso niet verhuurd mag worden voor SM.
Het college van de gemeente Staphorst erkende vanavond al vanaf half augustus op de hoogte te zijn geweest van de SM-praktijken op het IJhorster vakantiepark. Door drukte was het er nog niet van gekomen om er tegen op te treden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.