Nog steeds beveiliging in stadhuis Almelo

Er is nog steeds bewaking aanwezig in de hal van het stadhuis in Almelo.

Almelo liet vorige week twee beveiligers de hal bewaken nadat een verwarde man er een ambtenaar met een hamer had geslagen. De beveiligers zouden een paar dagen blijven, maar nu is besloten dat te verlengen. Wel is het aantal teruggebracht van twee naar één beveiliger. De gemeente Almelo wil eerst een evaluatie van de veiligheid in het stadhuis en een plan maken voor de toekomst. Volgens een woordvoerder blijft de beveiliger ook volgende week nog. Volgens de woordvoerder is het uitgangspunt dat het stadhuis toegankelijk blijft.

Vorige week woensdag liep een verwarde man het stadhuis van Almelo binnen en sloeg een 53-jarige ambtenaar met een klauwhamer op het hoofd. Die liep forse hoofdwonden op en is naar het ziekenhuis gebracht waar hij enige tijd op de intensive care is behandeld. Volgens familie kan het slachtoffer zich niks meer van het voorval herinneren. 


De ambtenaren in Almelo gaan verschillend om met het incident van vorige week. Ze zijn zich bewust van hun kwetsbaarheid. De medewerkers die de gijzeling van vijf jaar geleden van dichtbij hebben meegemaakt hebben het er volgens de woordvoerder moeilijker mee.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren