Menzis eist tonnen van MST na affaire Jansen Steur

Zorgverzekeraar Menzis eist 300.000 euro van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede. Volgens Menzis is het geld onterecht uitgekeerd aan het ziekenhuis voor een experimenteel medicijn dat de omstreden neuroloog Jansen Steur jarenlang voorschreef aan patiënten.

Het gaat om het medicijn Exelon. Jansen Steur schreef dit middel voor Alzheimerpatiënten zeven jaar lang voor aan patiënten, terwijl zij deze ziekte helemaal niet hadden. Exelon wordt verstrekt op basis van een test, maar uit onderzoek van Menzis blijkt nu dat Jansen Steur de testuitslagen verzon. Tegen de arts is aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. Menzis deed een steekproef met 126 patiëntendossiers. In alle gevallen bleek de test vervalst.

Jansen Steur wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor mishandeling van patiënten en valsheid in geschrifte. In Nederland mag hij niet meer werken maar hij is sinds 2006 actief in diverse Duitse ziekenhuizen. Begin dit jaar ontdekten RTV Oost en de NOS dat de omstreden neuroloog opnieuw aan het werk was gegaan in Duitsland.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren