Klaagschrift vuurwerkramp doorverwezen

Het Gerechtshof in Arnhem is gestopt met de behandeling van het klaagschrift van oud-directeur Bakker van SE Fireworks en oud-rechercheur Paalman in het dossier over de vuurwerkramp. De klacht is doorgestuurd naar het Gerechtshof in Leeuwarden om de schijn van partijdigheid te voorkomen.

Oud-hoofdofficier Hendriks van Justitie in Almelo is een tijdlang in Arnhem actief geweest. Volgens het Gerechtshof in Arnhem kan de schijn van partijdigheid ontstaan omdat Hendriks in het verleden betrokken is geweest bij het vuurwerkrampdossier. Volgens de persrechter in Arnhem kan de klacht in Leeuwarden op korte termijn behandeld worden omdat de zaak wel is voorbereid door het Gerechtshof in Arnhem.

Paalman en Bakker zijn een klaagprocedure begonnen omdat Justitie weigert de voormalige leiding van het rechercheteam dat de ramp onderzocht te vervolgen voor onder meer misleiding van de rechtelijke macht en het aanzetten tot het plegen van strafbare feiten. Zou zou de voormalige leiding van het rechercheteam de toenmalige rechercheurs Andre de V als brandstichter hebben laten aanwijzen. De V werd in 2003 vrijgesproken van brandstichting, maar volgens Paalman en Bakker beweert de oude rechercheleiding nog steeds dat de V wel degelijk met de ramp te maken had.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren