nieuws

Verdachte incident Hattemerbroek langer vast

Incident Hattemerbroek
Incident Hattemerbroek
Het Openbaar Ministerie verdenkt een man uit Wolvega die afgelopen weekend betrokken was bij een incident op de A50 van poging tot zware mishandeling. Bij het incident waarbij werd geschoten, raakte een agent zwaargewond. De rechter-commissaris heeft de verdachte voor zeven dagen in bewaring gesteld. Â
De man werd zaterdagochtend rond 3 uur bij knooppunt Hattemerbroek aangehouden na een korte achtervolging. De man kwam uit de richting Apeldoorn toen hij een stopteken van de politie kreeg. Hij stopte, maar ging er voordat de controle voltooid was, vandoor. Daarbij vond de poging zware mishandeling plaats waarvan hij verdacht wordt. Met meerdere politieauto’s werd een achtervolging ingezet. De man werd bij knooppunt Hattemerbroek op de A50 klemgereden.
Bij de aanhouding zijn schoten gelost, waarbij een agent gewond is geraakt. De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident. Uit de eerste resultaten van dat onderzoek is gebleken dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat de verdachte zelf ook heeft geschoten.
De agent die gewond raakte bij het incident ligt nog altijd in het ziekenhuis. Hij heeft zware verwondingen opgelopen, maar verkeert buiten levensgevaar. Het onderzoek naar het schietincident wordt verder voortgezet door de Rijksrecherche. Ook het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.