nieuws

Celstraffen voor overvallers goudhandelaar Staphorst

Geld
Geld
Vijf mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van zes maanden tot vier jaar, voor overvallen op een goudhandelaar in Staphorst en een muntenhandelaar in Assen. De overvallen werden in mei en juli vorig jaar gepleegd.
In mei 2012 pleegde een man uit Stadskanaal, samen met een dorpsgenoot, een overval op een goudhandelaar in Staphorst. Onder bedreiging van een mes pakten de twee de auto van de goudhandelaar af, met daarin goud en sieraden ter waarde van €80.000. In juli pleegden de twee samen met een man uit Eerste Exloërmond een gewapende overval op een munthandelaar in Assen. De 77-jarige eigenaar werd met een vuurwapen bedreigd en vervolgens vastgebonden. De overval leverde zo'n €40.000 aan munten, sieraden en geld op.
De reden van de overvallen waren schulden van een van de mannen uit Stadskanaal. Door zijn drugsverslaving had hij schulden bij dealers, die snel betaald moesten worden. De buit werd door een goudhandelaar uit Stadskanaal verzilverd. Volgens het Openbaar Ministerie is hij het brein achter de overvallen, maar er is te weinig bewijs daarvoor. Een vijfde man, uit het Groningse Alteveer, was als chauffeur betrokken bij de overval in Assen.
De twee overvallers uit Stadskanaal moeten vier jaar de cel in, de man uit Eerste Exloërmond drie jaar. De man uit Stadskanaal die de buit verzilverde moet acht maanden de cel in, de chauffeur uit Alteveer een half jaar.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.