Grote brand winkelcentrum De Posten Enschede

Er woedt een zeer grote brand in het winkelcentrum aan De Posten in Enschede. Kort na negen uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven.

De brand is ontstaan in het café in het winkelcentrum. In totaal zijn vijf van de zes bedrijven in het winkelcentrum verwoest. De brandweer probeert de Aldi te redden en dat lijkt te lukken. Dertien woningen zijn ontruimd, omdat de rook laag blijft hangen. De 28 bewoners werden opgevangen in verzorgingshuis De Posten. Zij konden in de loop van de ochtend weer naar hun woningen terugkeren. Andere omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houden.

De brandweer heeft veel materiaal ingezet, waaronder twee hoogwerkers. Het Rode Kruis ondersteunt de hulpdiensten met een zogenoemd SIGMA-team, de Snel Inzetbare Groepen ter Medische Assistentie. Het team, van acht man, heeft een verwarmde tent ingericht om onderkoeling bij de hulpverleners tegen te gaan. Ook kunnen ze omwonenden medische hulp verlenen als dat nodig is.

Video van de brand op YouTube

Vierde grote brand

Het is de vierde grote brand in korte tijd in Enschede. De eerste brand was 19 september vorig jaar in een voormalig industriepand aan de Joan Coststraat in Enschede. Een sportschool en een vlaggenbedrijf gingen in vlammen op. Op oudjaarsdag was er een grote brand op meubelplein Schuttersveld in Enschede. Vier bedrijven, waaronder meubelzaak Maison Manon en beddenwinkel Swiss Sense, brandden volledig af. 19 januari was er opnieuw brand op het meubelplein. Acht bedrijven waaronder Kwantum, Halfords en McDonalds brandden uit. Afgelopen donderdag was er 's nachts ook al een brandmelding bij De Posten.

Foto's:Rick Haverkate, @CehajicNermin, @fctwentegirljen en Rick Haverkate

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Grote branden Enschede Dossiers
Deel dit artikel: