nieuws

Jeugdzorginstelling Jarabee bezuinigt tien procent

Jarabee moet tien procent bezuinigen
Jarabee moet tien procent bezuinigen
De Twentse jeugdzorginstelling Jarabee moet dit jaar tien procent bezuinigen. 13 medewerkers worden gedwongen ontslagen. Bij Jarabee werken zo'n 400 mensen.
Ook zullen tijdelijke contracten niet worden verlengd. In totaal schroeft de jeugdzorginstelling het aantal medewerkers met 42 terug. De provincie Overijssel geeft dit jaar minder geld aan Jarabee, omdat de provincie verwacht dat in Twente minder vraag zal zijn naar gespecialiseerde jeugdzorg.

Slimmere zorg

'De zorg van de kinderen en jongeren die wij ondersteunen, is niet in het geding,' aldus voorzitter van de raad van bestuur Gerard Teunissen. 'We krijgen weliswaar geld voor minder trajecten, maar we gaan ook minder cliënten helpen. Door nog slimmer te werken bieden we slimmere zorg. Daarmee bedoel ik dat we de zorg dichter naar de cliënt en zijn netwerk brengen. Ook zetten we digitalisering nadrukkelijker in. Zo kunnen we met minder medewerkers meer cliënten helpen. Dit heeft voordelen voor de kinderen en jongeren én voor onze bedrijfsvoering. We gebruiken de bezuiniging van de provincie om dit proces te versnellen.'

Geen bijdrage De Tukker

Naast de ontslagen en de efficiencyslag stopt Jarabee met de bijdrage aan de exploitatie van zeilschip De Tukker. Jarabee, het bestuur van De Tukker en de Vrienden van de Tukker gaan begin volgende week in gesprek om te bekijken hoe de exploitatie van het zeilschip doorgezet kan worden. Jarabee was al van plan de exploitatie opnieuw te bekijken, maar door de bezuinigingen is dat proces nu in een stroomversnelling gekomen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.