Petitie aangeboden voor 'open' debat moskee Enschede

De Twentse afdeling van de Jonge Democraten heeft vanavond 962 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Den Oudsten. De handtekeningen zijn ingezameld onder de noemer 'mijn stad is geen stunt', een protest tegen Haagse bemoeienis bij de discussie over een nieuwe moskee in Enschede.

Volgens initiatiefnemer Vogels van de Jonge Democraten is de petitie door evenveel allochtonen als autochtonen getekend. De Twentse petitie is een antwoord op de petitie van PVV-leider Geert Wilders tegen de nieuwe moskee in het voormalige DCW-gebouw aan de Wethouder Beverstraat. Buurtbewoners zetten toen vooral een handtekening vanwege de angst voor geluids- en verkeersoverlast.

De Jonge Democraten roepen met de petitie op er vooral een Enschede discussie van te houden en niet de Haagse politici het debat te laten leiden. Vogels zei eerder: "De PVV komt vanuit Den Haag een PR-stunt doen en gaat er dan weer vandoor. Maar wij Enschedeërs moeten daarna met elkaar nog door één deur gaan. Dan is het toch te gek dat Geert Wilders en iemand uit Zwolle 'namens de bewoners' ruzie gaan schoppen?"

De gemeenteraad van Enschede praat vanavond over een intentieverklaring voor de komst van de moskee en een Turks cultureel centrum op het DCW-terrein. De Jonge Democraten hopen dat de petitie een aanleiding is voor een debat waarin geen ruimte is voor racisme en wel voor redelijke argumenten.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren