nieuws

Rechter haalt streep door oefencentrum brandweer

Brandweeroefencentrum TRONED
Brandweeroefencentrum TRONED
Omwonenden van vliegveld Twente, verenigd in VOLT Twente, hebben een rechtszaak tegen de aanwezigheid van een brandweeroefencentrum op het vliegveldterrein gewonnen. De rechtbank in Almelo besloot donderdag dat een tijdelijke omgevingsvergunning wordt geweigerd.Â
De Veiligheidsregio Twente vroeg in 2011 om een omgevingsvergunning voor het brandweeroefencentrum (TRONED). VOLT Twente tekende bezwaar aan tegen die aanvraag, omdat volgens VOLT Twente direct duidelijk was dat het oefencentrum een definitieve plek op het vliegveldterrein zou krijgen. En een omgevingsvergunning is bedoeld voor een tijdelijke voorziening voor een periode van maximaal vijf jaar.

Nieuwe tegenvaller voor ADT

De rechtbank stelt in haar oordeel dat het inderdaad aannemelijk is dat het brandweeroefencentrum langer dan de maximale termijn van vijf jaar op het vliegveldterrein zal zijn gevestigd. Een termijn die volgens VOLT Twente al is overschreden, het brandweeroefencentrum zit er volgens de omwonenden al sinds 2008.
VOLT Twente denkt dat de uitspraak ook het plan van beheersmaatschappij Reggeborgh, om een nieuwe burgerluchthaven te realiseren, bemoeilijkt. VOLT Twente betitelt de uitspraak van de rechter als de zoveelste grote tegenvaller voor gebiedsregisseur ADT. "Eerder heeft de rechtbank de status van vliegveld vernietigd. Ook werd ADT gedwongen de namen bekend te maken van de mogelijke exploitanten. Hierdoor werd bekend dat Schiphol al jaren geleden heeft gezegd dat er geen kans is voor een luchthaven in Twente", zegt Nol Graas van VOLT Twente.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.