Overijssel loopt duizenden banen mis

De provincie laat grote kansen liggen om een logistieke top-regio te worden. Daardoor loopt Overijssel duizenden banen mis.

Dat zegt de Sociaal Economische Raad (SER), een samenwerkingsverband van werkgevers en werknemers in Overijssel. In een brandbrief laat de SER Overijssel weten dat de provincie snel met een logistieke visie moet komen om de transportsector beter te ondersteunen.

Goederen doorgevoerd zonder profijt

Probleem is dat er door Overijssel heel wat goederen vervoerd worden (85,8 miljoen ton per jaar), maar dat bijna de helft (44%) wordt doorgevoerd zonder enig economische profijt. Dat speelt met name bij vervoer over spoor. Daarbij wordt zelfs 91% van de goederen doorgevoerd.

'Aftappen van goederenstromen'

Het pleidooi is om samen met het bedrijfsleven manieren te vinden om een groter gedeelte van de goederenstromen 'af te tappen'. Dat kan bijvoorbeeld door een spoorterminal te bouwen. Daar kan het vervoer per trein beter worden aangesloten op het vervoer per water en over de weg. Ook een luchthaven in Twente is belangrijk. 'Een compleet aanbod van verbindingen maakt een regio aantrekkelijk voor vestiging van logistieke bedrijven', zo schrijft de SER in het advies aan de provinciale politiek. Het advies zal binnenkort worden besproken door Provinciale Staten.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren