Politie zoekt zwarte auto in zaak Halil Erol Steenwijk

De politie zoekt in de zaak rond de moord op de 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk inzittenden van een zwarte personenauto.

De auto zou in Eesveen door een getuige in februari 2010 gezien zijn bij de Steenwijker Aa. Op precies die plek werden in juni van dat jaar de eerste lichaamsdelen van Halil Erol gevonden.

Lichaam Erol nog niet compleet

In 2010 werden de armen en benen van Erol gevonden in de Steenwijker Aa in Eesveen, in januari van dit jaar werden er opnieuw lichaamsdelen gevonden in een natuurgebied bij Wanneperveen. Welke lichaamsdelen er toen gevonden zijn is niet bekend gemaakt, wel meldde de politie dat het lichaam nog niet compleet is.

Veel ophef in Turkse gemeenschap

De politie heeft in 2010 de ex-vrouw van Halil Erol en haar vriend aangehouden voor de dood van de man, maar die werden later vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. De moord op Halil Erol heeft tot veel ophef geleid in de Turkse gemeenschap in Steenwijk. Erol was een bekend gezicht en zou volgens veel Turken nooit een vlieg kwaad hebben gedaan. Erol verdween op zaterdag 6 februari 2010. Ruim een maand later werd zijn auto, een zilvergrijze Deawoo Lanos, brandend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Kerklaan van het Groningse Haren.

Beloning voor tips

Justitie heeft 15.000 euro beschikbaar gesteld voor de tip die leidt tot het aanhouden van een verdachte in de zaak.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren