nieuws

Gemeente Enschede in hoger beroep om TRONED

Brandoefencentrum in Enschede
Brandoefencentrum in Enschede
De gemeente Enschede gaat in hoger beroep om de aanwezigheid van een brandweeroefencentrum op het vliegveldterrein te legaliseren.
De rechtbank in Almelo besloot vorige week dat een tijdelijke omgevingsvergunning wordt geweigerd. Omwonenden van vliegveld Twente, verenigd in VOLT Twente, spanden de rechtszaak aan. Een omgevingsvergunning mag alleen tijdelijk worden afgegeven.

Maximaal vijf jaar

De Veiligheidsregio Twente vroeg in 2011 om een omgevingsvergunning voor het brandweeroefencentrum (TRONED). VOLT Twente tekende bezwaar aan tegen die aanvraag, omdat volgens VOLT Twente direct duidelijk was dat het oefencentrum een definitieve plek op het vliegveldterrein zou krijgen. En een omgevingsvergunning is bedoeld voor een tijdelijke voorziening voor een periode van maximaal vijf jaar.

De rechtbank stelde in haar oordeel dat het inderdaad aannemelijk is dat het brandweeroefencentrum langer dan de maximale termijn van vijf jaar op het vliegveldterrein zal zijn gevestigd. Een termijn die volgens VOLT Twente al is overschreden, het brandweeroefencentrum zit er volgens de omwonenden al sinds 2008.
Wanneer het hoger beroep van de gemeente Enschede dient, is nog niet bekend. Enschede wil ook de activiteiten van het tijdelijke veiligheidscentrum gedogen. B&W vindt het van algemeen belang dat de oefeningen met innovatieve technieken voor brandbestrijding en veiligheid door kunnen gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.