Das&Boom dreigt met rechtszaak over verkoop natuur

Natuurorganisatie Das&Boom doet een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB), naar aanleiding van de verkoop van natuurterreinen door Staatsbosbeheer.

Das&Boom wil een overzicht van de gronden die Staatsbosbeheer door onteigening in bezit heeft gekregen. Volgens Das&Boom moeten onteigende gronden bij verkoop eerst aan de oude eigenaar worden aangeboden. Als die de grond niet terug wil, dan zou die recht kunnen hebben op een schadeloosstelling.

Woede over verkoop erfgoed en bedreigde diersoorten

Natuurorganisatie Das&Boom is woedend over de geplande verkoop van 17.000 hectare natuur door Staatsbosbeheer. "De gronden die nu worden verkocht zijn onteigend of aangekocht en jarenlang beheerd met belastinggeld. Dit nota bene in gebieden waar door ruilverkaveling al het overig groen moest wijken. De verkoop van deze gronden moet honderd miljoen opleveren voor het terugdringen van de staatsschuld. Dit terwijl Staatsbosbeheer door opgelegde bezuinigingen 200 mensen moet ontslaan en het minimaal noodzakelijke beheer in haar overblijvende gebieden niet eens kan garanderen."

De eerste natuurterreinen die Staatsbosbeheer verkoopt liggen in Overijssel, tussen Nijverdal en Vroomshoop. De natuurterreinen worden verkocht door Troostwijk Veilingen. Voor geïnteresseerden zijn er kijkdagen op 15 april van 12 - 16 en op 4 mei van 11 - 15 uur.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren