Mogelijk nieuwe acties bij distributiecentrum AH Zwolle

FNV Bondgenoten overweegt dit weekend opnieuw actie te voeren bij distributiecentra van Albert Heijn. De vakbond en het bedrijf zijn het nog altijd niet eens over een nieuwe cao voor de medewerkers van de distributiecentra.

FNV is van plan om door te gaan met de stakingsacties als Albert Heijn niet over de brug komt. Donderdagavond werd bij het distributiecentrum in Zwolle al gestaakt door zo'n vijftig medewerkers. Ook in Zaandam, Tilburg en Pijnacker legden werknemers het werk neer. 

Bij de distributiecentra van Albert Heijn werken ruim 5000 mensen, waaronder zo'n 2000 uitzendkrachten. FNV vindt dat met name de uitzendkrachten niet goed behandeld worden. Zij zouden voor een jaar worden aangenomen, moeten dan weer weg en kunnen na een half jaar terugkomen tegen het laagste loon. 'Om de hoge heren van AH te laten ervaren hoe onzekerheid voelt', worden de stakingsacties niet aangekondigd, aldus FNV.

CNV Dienstenbond sloot vrijdagmiddag wel een akkoord over een nieuwe cao met Albert Heijn. Zij tekenden voor een loonsverhoging van 3,5 procent over 2 jaar en verder onder meer voor een werkgelegenheidsgarantie voor vaste krachten. Het merendeel van de distributiemedewerkers is echter lid van FNV Bondgenoten. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren