nieuws

Miljoenenstrop Rendo door centrale Steenwijk

De investering van regionaal energiebedrijf Rendo in een elektriciteitscentrale in Steenwijk lijdt mogelijk tot een miljoenenstrop voor het bedrijf uit Meppel.
Dat zei interim-directeur Hagevoort van Rendo uit Meppel tijdens een rechtszaak vandaag in Assen. Rendo stak zes jaar geleden geld in de elektriciteitscentrale, maar het project stevent af op een faillissement. Als een Amerikaans bedrijf de centrale overneemt blijft de schade voor Rendo beperkt tot 17,5 miljoen euro, anders gaat een faillissement Rendo zo'n 27 miljoen euro kosten.
Tijdens een kort geding vocht een oud-directeur van Rendo zijn ontslag aan. Hij had samen met een andere Rendo-directeur een groot belang genomen in de BV die de centrale heeft gebouwd. Rendo wist dat niet en ontsloeg de directeur eind december vanwege belangenverstregeling. De beide directeuren verkochten in 2009 hun belang aan Rendo dat leverde acht miljoen euro op. Volgens de ontslagen directeur heeft hij geen regels overtreden en heeft hij nog steeds recht op die miljoenen, waarop door de FIOD beslag is gelegd. De ontslagen directeur wil dat Rendo het onderzoek van de FIOD afwacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.