nieuws

Luchtaanval op vliegveld Twente

Militaire oefening met gevechtshelikopters
Militaire oefening met gevechtshelikopters
Een luchtaanval op de voormalige militaire basis vliegveld Twente vormt vandaag het hoogtepunt van de militaire oefening Cerberus Guard. Zo'n 1000 militairen veroveren het vliegveld op de vijand.
De Koninklijke Landmacht oefent samen met de Koninklijke Luchtmacht tot en met 28 maart in de regio Twente om de situatie van missies in Irak en Aghanistan na te bootsen. Voor de bewoners van Losser en Oldenzaal zullen de gevechtssituaties niet onopgemerkt blijven, omdat het leger ook in bewoonde gebieden rond het vliegveld militaire posten inricht. Vanwege de acties zijn komende week veel wegen tijdelijk afgesloten.

Acties op woensdag en donderdag

Woensdag wordt een grote aanval vanuit de lucht nagespeeld. Over de weg zullen grondtroepen bijtrekken. Deze eenheden verplaatsen zich via de openbare weg, ten zuiden van de A1 en ten noorden van het Twentekanaal. Tijdens de verplaatsing zullen de konvooien op vijandelijke groeperingen stuiten.
In de loop van donderdag wordt het vliegveld ingenomen en beginnen de militairen met het inrichten van een tijdelijke basis. Volgende week worden acties uitgevoerd op Recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal en de Grolsch Veste in Enschede.

Spottersplaats

Er is slechts een beperkte mogelijkheid voor publiek om de aanval op vliegveld Twente te bekijken. De weg naar de voormalige spottersplaats wordt tijdens de actie afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De spottersplaats is wel per voet of fiets bereikbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.