Reggeborgh en TReNT naar rechter om aandelen

Investeringsmaatschappij Reggeborgh in Rijssen en stichting TReNT uit Enschede ruziën over de aankoop van aandelen van de stichting. De rechter moet daar nu een oordeel over vellen.

TReNT is een onafhankelijke organisatie die glasvezel levert aan vooral onderwijs- en kennisinstellingen, overheden en andere stichtingen. Reggeborgh heeft een groot deel van de aandelen van TReNT en heeft een bod gedaan op alle aandelen. TReNT is het met die aankoop niet eens en wil daarom de aandelen van Reggeborgh overnemen. Dat wil Reggeborgh niet.

Bodemprocedure

TReNT is naar de rechter gestapt om Reggeborgh te dwingen de aandelen te verkopen. In kort geding heeft de rechter bepaald dat daar een bodemprocedure over gevoerd moet worden. TReNT beroept zich op afspraken die gemaakt zijn in de aandeelhoudersovereenkomst. Reggeborgh ontkent die afspraken. 

TReNT is in 1999 opgericht door de Universiteit Twente en Ontwikkelings-maatschappij Oost Nederland (Oost NV). Onder de klanten zijn onder meer de gemeente Enschede, de Regio Twente, de Saxion Hogescholen, TNO en de Universiteit Twente. TReNT wil de aandelen zelf houden om onafhankelijk te kunnen blijven. Reggeborgh is samen met KPN eigenaar van glasvezelbedrijf Reggefiber.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren