nieuws

Burgemeester van Zwolle moet getuigen in strafzaak

Burgemeester Henk-Jan Meijer
Burgemeester Henk-Jan Meijer
Burgemeester Meijer van Zwolle moet getuigen in een strafzaak rond de Zwolse coffeeshop Sky High. Meijer wordt gehoord over het gedoogbeleid van Zwolle.
De advocaten van de eigenaresse van de coffeeshop en drie andere verdachten hadden om het verhoor van burgemeester Meijer gevraagd. Behalve de burgemeester wordt een groot aantal andere getuigen gehoord, voordat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak verder gaat.
De eigenaresse en de drie anderen worden verdacht van drugsbezit en grootschalige hennepteelt. De drugs en planten werden niet in de coffeeshop gevonden, maar op andere locaties. Het zou de zogenoemde 'stash' van Sky High zijn. De advocaten van de verdachten stellen dat het Openbaar Ministerie onterecht tot vervolging is overgegaan, omdat Zwolle een coffeeshopbeleid heeft en Sky High door de gemeente werd gedoogd.
Volgens het Openbaar Ministerie kwam pas tijdens het onderzoek naar de drugs aan het licht dat er een verband was met Sky High. Het onderzoek werd gestart na klachten over stank van hennep in de buurt van de woning van een van de verdachten. Wanneer de rechtszaak verder gaat, is nog onduidelijk.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.