nieuws

Raad stelt besluit stadion Heracles Almelo uit

De gemeenteraad van Almelo heeft de beslissing over de komst van winkels in het nieuwe stadion van Heracles Almelo uitgesteld. Daardoor blijft onduidelijk of er een nieuw stadion voor de club komt.
De gemeenteraad wil eerst de hele detailhandelsvisie bespreken, voordat zij een besluit neemt. Deze visie gaat namelijk over de totale verdeling van winkels in heel Almelo. De beslissing wordt uitgesteld tot juni. De Almelose club kan alleen een nieuw stadion bouwen, wanneer er winkels in mogen.
Directeur Nico-Jan Hoogma is zwaar teleurgesteld. "Als alles elke keer maar uitgesteld wordt, dan kunnen wij ook niks doen. Wij hebben bepaalde principe-afspraken met mogelijke huurders gemaakt, die komen nu mogelijk op de tocht te staan."

Ook supporters aanwezig

Bij de gemeenteraadsvergadering waren vanavond veel supporters van Heracles Almelo aanwezig. Ze reageerden erg emotioneel en boos op de beslissing van de raad. Toen de gemeenteraad bekend maakte dat ze later pas een besluit zouden nemen, stormden de supporters de raadszaal uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.