nieuws

'Wessels heeft partner voor luchthaven gevonden'

Dik Wessels
Dik Wessels
Ondernemer Dik Wessels uit Rijssen heeft een bedrijf gevonden dat met hem Luchthaven Twente nieuw leven wil inblazen. Dat zegt hij in een artikel op de website van tijdschrift Quote. Â
Het gaat volgens Wessels om een grote luchtvaartspeler van Nederlandse makelij, die voldoet aan de eisen van de gemeente Enschede en de provincie Overijssel, maar hij houdt nog voor zich om welk bedrijf het gaat. Wessels zegt in Quote dat er al wel een intentieverklaring is getekend. Een akkoord is er nog niet, veel hangt volgens zijn zeggen af van de gemeente Enschede die haar goedkeuring moet geven.

Formeel nog enkele dagen tijd

Wessels heeft formeel nog tot eind deze week de tijd om zich te melden bij ADT en de aandeelhouders de gemeente Enschede en de provincie Overijssel als exploitant. Eigenaar ADT verwacht elk moment een brief van Wessels met die strekking, maar volgens een woordvoerster van eigenaar ADT van het luchthaventerrein was die er vandaag nog niet. 
Wessels meldde zich in december als exploitant voor de luchthaven, maar hij voldeed niet aan de eisen, omdat hij luchthavenervaring miste. Wessels kreeg van de gemeenteraad van Enschede en de Provinciale Staten van Overijssel aanvankelijk tot 1 maart de tijd een partner te vinden die de ervaring wel heeft, zodat op 28 maart een concessieovereenkomst getekend zou kunnen worden.

'Geen deadline, maar inspanningsverplichting'

De politiek heeft ingestemd met het laten vervallen van 1 maart en ook aan 28 maart wordt niet star vastgehouden. Wethouder en bestuurder van ADT Van Hees zei vorige week op een bijeenkomst voor ondernemers op het luchthaventerrein dat 28 maart geen deadline is, maar een inspanningsverplichting. De politiek in Enschede verwacht eind deze week groen licht.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.