Aanpassingen ontwerp nieuwe stationstunnel Zwolle

De voetgangerstunnel onder het treinstation in Zwolle wordt in zijn geheel 17 meter breed. De tunnel zou voor een deel 17 meter breed worden, het andere deel zou smaller blijven. Door het extra werk wordt de oplevering van de tunnel een half jaar uitgesteld tot medio 2015.

De aanpassing is nodig vanwege de plannen om het busstation naar de Hanzelandzijde van het station te verplaatsen. De voetgangers zullen in dat geval meer gebruik gaan maken van het smalle deel van de tunnel. Om de voetgangersstromen goed te kunnen verwerken, wordt het smalle deel alsnog verbreedt. De voetgangerstunnel wordt doorgetrokken tot aan de Hanzelaan, waar het nieuwe stationsplein vermoedelijk komt. De definitieve beslissing over verplaatsing van het stationsplein wordt over een paar weken genomen. De aanpassing van de tunnel wordt gefinancierd door de provincie.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren