Bosz vertrekt bij Heracles als nieuwe stadion er niet komt

Als de gemeenteraad van Almelo in juni geen groen licht geeft voor de komst van een nieuw stadion, moet Heracles niet alleen op zoek naar een nieuwe voorzitter, maar ook naar een nieuwe trainer.

In navolging van Jan Smit heeft nu ook Peter Bosz zijn vertrek aangekondigd, in het geval het nieuwe stadion er niet komt: "Dan ben ik snel weg, ja. Waarom zou ik hier blijven wachten tot de boel weer in elkaar stort?"


Eerste divisie

Volgens de trainer is er geen toekomstperspectief voor Heracles als de club in het huidige stadion moet blijven voetballen: "Dan speelt Heracles binnen vier á vijf jaar in de eerste divisie. Onze begroting moet omhoog, anders worden we ingehaald door clubs als PEC Zwolle."


Houdt een keer op

"Onze beste spelers worden steeds bij ons weggekocht, zoals deze winter nog Willie Overtoom en Samuel Armenteros en vorig jaar Glynor Plet", vervolgt Bosz. "De transferopbrengsten gaan grotendeels naar de exploitatie, waardoor we er alleen transfervrije en jeugdspelers voor terug kunnen krijgen, die we dan verder moeten opleiden. Kortom: aan de bovenkant gaat er steeds wat vanaf bij ons en dan moeten we maar hopen dat het er aan de onderkant weer bij komt. Het is een compliment aan de clubleiding dat het tot nu toe steeds goed is gegaan, maar het houdt een keer op."


Uitgesteld tot juni

Het nieuwe stadion van Heracles kan er alleen komen als de gemeenteraad grootschalige detailhandel in het stadion toestaat. Dinsdag zou de Almelose raad er een besluit over nemen, maar dat is uitgesteld tot juni. Dan wordt de complete detailhandelvisie voor de gehele stad behandeld.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport Nieuws
Deel dit artikel: