nieuws

Celstraf geëist voor meineed in zaak S.

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Voor de rechtbank in Almelo zijn celstraffen van 9 en 15 maanden geëist tegen twee getuigen uit de rechtszaak tegen de Deurningse autohandelaar S. De twee zouden meineed gepleegd hebben bij de onderzoeksrechter.
Het gaat om een voormalig stel uit het Zuid-Hollandse Bergschenhoek die, volgens de officier van justitie, onder ede hebben gelogen over de herkomst van geld waarmee ze meerdere dure auto's kochten bij S. Bij de onderzoeksrechter verklaarden de twee dat ze zeker anderhalf miljoen gulden uit een erfenis van de vader van de vrouw hadden gekregen.

Uit onderzoek van de FIOD is daar niets van gebleken, aldus de officier van justitie. Er was wel een flinke erfenis, maar die was niet zo groot als de twee bij de onderzoeksrechter beweerden. Mogelijk dat het voormalig stel met hun verklaring inkomsten uit de drugshandel wilden maskeren. De man verscheen niet op de zitting, hij zit een lange vrijheidsstraf in Duitsland uit wegens handel in softdrugs.

Volgens de officier van justitie frustreerden de man en vrouw met hun leugen het onderzoek naar witwaspraktijken door de Deurningse autohandelaar. S. werd in 2007 veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden. Over 2 weken volgt uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.