nieuws

VOLT-Twente: 'Luchthaven operationeel is 1 aprilgrap'

'Doorstart 1 aprilgrap'
'Doorstart 1 aprilgrap'
De bekendmaking dat de luchthaven Twente weer operationeel wordt, moet een 1 aprilgrap zijn, omdat de aanbesteding definitief is mislukt. Dat concludeert de vereniging van omwonenden van de luchthaven VOLT-Twente.
Gisteren werd bekend dat de Rijssense ondernemer Wessels, met zijn bedrijf Reggeborgh, samen met Aviapartner de luchthaven Twente gaat exploiteren. Aviapartner is een bedrijf dat groot is geworden in de afhandeling van bagage op zo'n 30 luchthavens, waaronder die op Schiphol.

'Dus geen ontwikkelaar'

Volgens voorzitter Graas van VOLT-Twente wordt niet voldaan aan de voorwaarden van de aanbesteding, een exploitant die zeker 3 jaar ervaring heeft het exploiteren van een luchthaven. Volgens VOLT-Twente is er dus geen ontwikkelaar voor de luchthaven en is de aanbesteding definitief mislukt. 
Eerder al lieten GroenLinks en de SP in de Provinciale Staten weten dat ze de twee bedrijven niet gekwalificeerd vinden. Volgens GroenLinks is koffiebedrijf Starbucks net zo geschikt.

'Nieuwe BV voldoet wel aan eisen'

Volgens een woordvoerder van eigenaar ADT van het luchthaventerrein voldoet Aviapartner aan de kwalificatie-eisen op het punt van ervaring met de operatie van luchthavens. Die eisen zijn bij de start van de aanbesteding opgesteld.
Reggeborgh en Aviapartner richten samen een BV op met als doel de ontwikkeling en exploitatie van de luchthaven. Daarin brengen Reggeborgh en Aviapartner hun deskundigheid in, wat er dan nog nodig is, wordt ingehuurd of ingekocht. De gemeente Enschede en de provincie Overijssel moeten nog instemmen met de concessie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.