nieuws

Mogelijk sm-huisje in IJhorst door brand verwoest

Mogelijk SM-huisje in IJhorst door brand verwoest
Mogelijk SM-huisje in IJhorst door brand verwoest
Een vakantiehuisje aan de Veldhuisweg in IJhorst is in de nacht van zaterdag op zondag door brand verwoest. Hoewel de buitenkant van het chalet nog overeind staat, is het volgens de brandweer zo zwaar beschadigd geraakt dat het waarschijnlijk afgebroken zal moeten worden.
Over de oorzaak van de brand kon de brandweer nog geen uitsluitsel geven. Het gerucht gaat dat het uitgebrande chalet het zogeheten sm-huisje is. Een woordvoerder van de politie verklaarde dat gerucht ook te hebben gehoord, maar dat nog uit onderzoek moet blijken of dat klopt.

Sm is niet verboden

Over het sm-huisje op park 't Veldhuijs was onlangs ophef ontstaan. De eigenares verhuurt het chalet aan mensen die zich willen afzonderen om aan sadomasochisme te doen. Tientallen eigenaren van andere huisjes vinden dat ze daar nadeel van hebben. Ze verzochten de gemeente Staphorst, waar IJhorst onder valt, in te grijpen.
De gemeente onderzocht de zaak en kwam tot de slotsom dat smniet verboden kan worden. Wel kreeg de eigenares te horen dat ze moest stoppen met het geven van workshops omdat dit een vorm zou zijn van betaalde seks, wat plaatselijk verboden is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.