nieuws

Politie onderzoekt oorzaak brand sm-huisje IJhorst

De politie onderzoekt of de brand in het zogenoemde sm-huisje in IJhorst is aangestoken. De brand brak rond middernacht uit. Het chalet is volledig uitgebrand en een tweede raakte beschadigd. Rond 01.50 uur gaf de brandweer het sein brand meester.
Op het vakantiepark in IJhorst werd het huisje verhuurd aan liefhebbers van sadomasochisme. Die verhuur was omstreden.  Op een website beschrijft de verhuurster de inrichting, maar wordt niet het exacte adres gegeven om de privacy van de huurders te beschermen.
Over het huisje op park 't Veldhuijs was onlangs ophef ontstaan. De eigenares zou het chalet verhuren aan mensen die zich willen afzonderen om aan sadomasochisme te doen. Andere vakantiehuiseigenaren verzochten de gemeente Staphorst, waar IJhorst onder valt, in te grijpen. De gemeente kwam tot de slotsom dat sm niet verboden kan worden. Wel kreeg de eigenares te horen dat ze moest stoppen met het geven van workshops omdat dit een vorm zou zijn van betaalde seks, wat plaatselijk verboden is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.