Veel belangstelling voor natuurgebieden

Er is veel belangstelling voor de natuurterreinen bij Daarle die Staatsbosbeheer wil verkopen.

Dat zegt Troostwijk Vastgoed Verkoop die de verkoop begeleidt. In het radioprogramma Boeren Burgers Buitenlui vertelt directeur Bekker dat er veel mensen bellen voor informatie. Dat zijn natuurliefhebbers, zowel van binnen als buiten de regio. Verder bellen buren van de natuurpercelen die hun eigen stuk grond willen uitbreiden. Daarnaast zijn ook boeren geïnteresseerd die met steeds strengere natuureisen te maken krijgen. Door het kopen van een natuurterrein kunnen ze mogelijk op een eenvoudige manier aan hun verplichtingen voldoen.

Verkoop is landelijke proef

Staatsbosbeheer verkoopt bijna 150 hectare natuurgebied. Het gaat om 128 hectare natuur bij Daarle en het 21 hectare grote natuurgebied Bruineveld. De verkoop is nodig vanwege de opgelegde bezuiniging van 100 miljoen euro. Het gaat om een landelijke proef.

Natuur wordt 'verkwanseld'

Natuurmonumenten en Das en Boom vinden dat de overheid de natuur 'verkwanselt'. Ze roepen de Tweede Kamer op om de verkoop van natuur terug te draaien. Dinsdagavond debatteren Tweede Kamerleden over de kwestie. GroenLinks Overijssel vraagt morgen aan het provinciebestuur om er bij het Rijk op aan te dringen de verkoop van natuur te stoppen. De partij denkt dat de toekomst van natuurgebieden op het spel staan als deze gebieden niet langer beheerd worden door natuurorganisaties.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren