nieuws

Kamerfracties willen dat proef natuurverkoop Overijssel stopt

'Verkoop natuur moet stoppen'
'Verkoop natuur moet stoppen'
Een aantal partijen in de Tweede Kamer, onder leiding van de Partij voor de Dieren, willen dat de proef met verkoop van natuurgebied in Overijssel wordt opgeschort. Staatsbosbeheer verkoopt 150 hectare natuurgebied in Overijssel om een bezuiniging van 100 miljoen euro op te kunnen vangen.
Twee natuurgebieden bij Daarle worden, als landelijke proef, als eerste verkocht. De Partij voor de Dieren heeft aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken gevraagd om de proef op te schorten, tot Dijksma haar visie op de natuur heeft gepresenteerd. Die wordt in mei verwacht. De PvdD krijgt steun van D66 en GroenLinks. De SP wil de verkoop helemaal stopzetten en ook 50PLUS is kritisch over de proef.

'Afstand nemen van afbraakbeleid'

Dijksma gaf eerder aan de veiling van de gebieden die al op internet te koop staan door te willen laten gaan. Daarna wil ze de eerste resultaten met de Kamer bespreken en bekijken of de proef naar verwachting is verlopen. De PvdD wil dat die veiling dus wordt opgeschort en daagt de staatssecretaris uit om afstand te nemen van het 'afbraakbeleid' van voorganger Hans Bleker. Het vorige kabinet besloot dat Staatsbosbeheer miljoenen moet bijdragen aan de begroting, waarna Staatsbosbeheer nu natuurgebieden gaat verkopen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.