'Station Enschede moet loketten NS behouden'

De gemeente Enschede wil de loketten op het centraal station behouden. De gemeente bespreekt dat in het eerstvolgende reguliere overleg met de NS. Dat antwoordt Enschede op vragen van GroenLinksraadslid Wessels.

Wessels heeft van NS-personeel vernomen dat de NS de loketten in Enschede en andere stations wil sluiten, waarschijnlijk al eind dit jaar. Actievoerende personeelsleden hebben daar op het station flyers over opgehangen.


De gemeente Enschede weet niets van een voorgenomen sluiting maar vindt dat een station als Enschede een loket moet houden voor een goede service aan reizigers.

'Info bij haltes niet actueel'
GroenLinks maakt daarnaast een punt van de verouderde informatie over de dienstregeling bij bushaltes. Bij de haltes staan nog buslijnen aangegeven die al zijn opgeheven.

Volgens GroenLinks is dat niet voor het eerst. Het heeft volgens de fractie bijna een jaar geduurd voordat veranderingen door de busbaan door Roombeek bij de bushaltes werden aangegeven.

Nalatig en nadelig
GroenLinks vindt dat nalatig en slecht voor het openbaar vervoer. De fractie wil binnen twee weken actuele kaarten. Volgens de gemeente Enschede voldoet Connexxion met verouderde informatie bij de haltes niet aan de eisen en heeft de Regio Twente als concessieverlener al aangedrongen op actuele informatie. In het uiterste geval kan de Regio Twente Connexxion een boete opleggen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren