nieuws

Bijna 52 miljoen euro subsidiegeld in Overijssel is zoek

De provinciale politiek maakt zich grote zorgen over 51,7 miljoen euro subsidiegeld. Volgens de Rekenkamer Oost-Nederland kan de provincie niet vertellen waaraan dit subsidiebedrag is besteed.
Om dat te achterhalen zou een tijdrovende actie moeten plaatsvinden. Veel fracties vinden de situatie onacceptabel en eisen dat verantwoordelijk gedeputeerde Kok binnen enkele weken duidelijkheid geeft over de 'verdwenen' 51,7 miljoen.

473 miljoen euro subsidie

Het onderzoek van de Rekenkamer heeft betrekking op 2011. In dat jaar werd voor 473 miljoen euro aan subsidies verstrekt. Van het grootste deel van het bedrag is bekend waaraan het besteed werd. Zo ging er bijvoorbeeld geld naar de Overijsselse bibliotheken, fietsprojecten, RTV Oost en het herstel van natuur.

Info beschikbaar met 1 druk op de knop

Fracties als de SP en PVV vinden dat de informatie over subsidies met 1 druk op de knop beschikbaar zou moeten zijn. Als dit niet mogelijk is wordt het voor Provinciale Staten erg moeilijk om de gedeputeerden goed te kunnen controleren. En het bedrag is te groot om hier geen serieuze zaak van te maken.

Geen reactie van de gedeputeerde

Gedeputeerde Kok wil vandaag geen reactie geven op de kwestie. Hij wil nu gaan uitzoeken wat er gebeurd is met het subsidiegeld en binnenkort met een officiële reactie komen op het kritische rapport van de Rekenkamer.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.