nieuws

Protestmars tegen sluiting museum Deventer

Protestmars tegen sluiten museum in De Waag
Protestmars tegen sluiten museum in De Waag
In Deventer wordt over twee weken een protestmars georganiseerd tegen de sluiting van het Historisch Museum in de stad. De gemeente Deventer bezuinigt op cultuur waardoor het Historisch Museum in De Waag op de Brink in Deventer dicht moet.Â
Enkele inwoners van Deventer zijn het daar niet mee eens en organiseren op 24 april een protestmars. De initiatiefnemers verwachten minimaal zo'n 300 deelnemers. Initiatiefnemer Jan Eeftink: "En als het mooi weer is, denk ik wel zo'n duizend. Het college van burgemeester en wethouders gaat té ver, dit is iets waar wij in Deventer voor willen vechten." Volgens de actiegroep is het museum essentieel voor Deventer en past er in De Waag geen andere invulling dan het museum.

Speciale website voor behoud museum

De protestmars wordt op 24 april gehouden omdat de gemeenteraad van Deventer dan vergadert. De actiegroep verzameld handtekeningen via een speciale website en biedt die na de protestmars waarschijnlijk aan burgemeester Heidema aan. In juni wordt er pas een definitief besluit genomen over de bezuiniging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.