Eerste Zweedse korhoen wordt vandaag uitgezet

Op de Sallandse Heuvelrug wordt vandaag het eerste Zweedse korhoen uitgezet. Dat zegt Arend Spijker, boswachter op de Sallandse Heuvelrug.

De korhoen is woensdag gevangen in Zweden en medewerkers van Staatsbosbeheer zijn nu met de auto onderweg naar de Sallandse Heuvelrug om het dier zo snel mogelijk uit te kunnen zetten. Boswachter Spijker is nog in Zweden en probeert daar, samen met mensen van Vogelbescherming Nederland, de rest van de korhoenders te vangen.

Deadline bijplaatsen komt snel dichterbij

Het plan is om 25 mannetjes korhoenders uit te zetten, om zo te voorkomen dat de populatie in Nederland uitsterft. Het vangen van de korhoen in Zweden blijkt lastiger dan gedacht, dat komt waarschijnlijk omdat het ook in Zweden een stuk kouder is dan normaal voor de tijd van het jaar.

Voor de betrokkenen van de reddingsoperatie voor het korhoen is dat wel zuur, omdat de deadline voor het bijplaatsen van het korhoen snel dichterbij komt. Wil het bijplaatsen van de Zweedse dieren zin hebben, dan moeten ze voor begin mei op de Sallandse Heuvelrug zijn uitgezet.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dierennieuws
Deel dit artikel:

Reageren