Regio betaalt mee aan onderzoek park Ontdekking Aarde

De regio Twente en de provincie Overijssel trekken samen twee ton uit voor een haalbaarheidsonderzoek naar een attractiepark op het terrein van de luchthaven.

De initiatiefnemers van het zogenoemde Exploratorium Ontdekking Aarde staan zelf garant voor de anderhalve ton die dan nog nodig is. Dat geld moet uit de Twentse markt gehaald worden, zoals bedrijfsleven en onderwijs en kennisinstellingen. De initiatiefnemers hebben tot nu toe zelf ruim €450.000,00 geïnvesteerd. Het onderzoek zal 5 maanden in beslag nemen

Exploratorium Ontdekking Aarde moet een educatief attractiepark worden waarbij duurzaamheid en de waarde van de natuur centraal staat. Woordvoerder Kruis verwacht jaarlijks zo'n 400.000 tot 500.000 bezoekers voor het park dat 75 miljoen euro moet gaan kosten en levert 70 arbeidsplaatsen op.

De initiatiefnemers hebben een plek in Twente gezocht vanwege de ligging langs de A1 en het Duitse achterland. Ze hebben hun oog laten vallen op het luchthaventerrein, waar de overheid ruimte voor recreatie heeft gereserveerd. Ze zitten echter niet vast aan die plek. Volgens Kruis komt er nog een regio in aanmerking, maar welke dat is wil hij nog niet zeggen. Wel dat het langs de andere as is in Nederland, de A2. Heropening van de luchthaven staat het attractiepark niet in de weg.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren