nieuws

Poging tot brandstichting sm-huisje IJhorst

Benita de Jongh bij haar afgebrande chalet
Benita de Jongh bij haar afgebrande chalet
Onbekenden hebben afgelopen weekend geprobeerd het veelbesproken sm-huisje op recreatiepark 't Veldhuijs in IJhorst in brand te steken. Sm-meesteres en huurster Benita de Jongh wil de poging tot brandstichting niet bevestigen, maar ze kan het ook niet ontkennen.
Een naastgelegen chalet van De Jongh werd op eerste paasdag al door brand verwoest. Dat huisje werd door De Jongh als woonruimte gebruikt. Volgens de politie zijn schroeiplekken op het hout van het tweede huisje ontdekt die van een later tijdstip zijn dan de eerste grote brand. De Jongh zegt dat de politie haar heeft verzocht niets te zeggen zo lang het onderzoek naar de brand nog loopt.
Woningbezitters op 't Veldhuijs in IJhorst hebben de gemeente Staphorst gevraagd veiligheidsmaatregelen te nemen na het afbranden van de chalet van sm-meesteres Benita de Jongh. Bewoners zijn bang na de eerste brand en zeker na de poging tot brandstichting die afgelopen weekend werd ontdekt. De politie doet geen enkele mededeling over eventuele beveiliging van het park.

Onderzoek loopt nog

De oorzaak van de eerste grote brand is nog in onderzoek. Er is nog steeds geen duidelijkheid. Bij de tweede poging gaat het volgens de politie vrijwel zeker om brandstichting. De gemeente Staphorst wacht het onderzoek naar de eerste brand af en wil gedurende dit traject niks over de zaak zeggen.
Het sm-huisje van De Jongh is zo ingericht dat stellen die van sm houden, er kunnen genieten van hun hobby. Burgemeester Joop Alssema van Staphorst besliste onlangs dat het huisje verhuurd mag worden voor ‘recreatieve doeleinden’, maar dat bedrijfsmatige activiteiten niet mogen. De Jongh mag daarom geen sm-workshops en demonstraties meer geven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.