Nieuws

Vijf regionale bands spelen de pannen van het dak tijdens Random Live: ‘Fantastische, maar ook emotionele avond’

Vijf bands in vijf kernen in Hardenberg; dat is het recept voor de tweede editie van Random Live. De optredens van de vijf regionale bands in De Krim, Lutten, Kloosterhaar, Dedemsvaart en Bergentheim waren zaterdagavond voor iedereen live te volgen via sociale media en in een speciale uitzending van de lokale omroep. “We staan uiteraard liever in een feesttent vol met mensen, maar dit is een mooie tussenoplossing”, vertelt Gert Mink van de organiserende band Random Five.
Na de succesvolle editie in december werden de deelnemende bands overladen met complimenten. Al gauw volgde het plan om in de week van Koningsdag een tweede editie van het regionale livestream-festival te organiseren. “Normaal gesproken vinden nu allerlei oranjefeesten plaats. Om toch nog een feestje te organiseren, hebben we diverse bands uit de omliggende dorpen benaderd. Iedereen was ontzettend enthousiast", vertelt Mink.

Emotionele avond

Toch is het niet alleen maar een feestelijke avond. Vorige week overleed bandlid Ludwig de Groot. “Onze gitarist en muziekvriend Ludwig is na een kort ziekbed overleden. Dat maakt dit natuurlijk een emotionele avond. Hij drukte ons op zijn sterfbed nog op het hart: ‘Doe dat optreden en maak plezier.’ Zonder die woorden hadden wij hier niet gestaan vanavond.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.