nieuws

Getuigen zaak S. veroordeeld wegens meineed

L.S.
L.S.
De rechtbank in Almelo heeft twee getuigen uit de strafzaak tegen de Deurningse autohandelaar S. veroordeeld wegens meineed.
De man en vrouw uit het Zuid-Hollandse Bergschenhoek, voormalige echtgenoten, logen onder ede over de herkomst van geld waarmee ze meerdere keren dure auto's kochten bij S. Bij de onderzoeksrechter verklaarden de twee dat ze zeker anderhalf miljoen gulden uit een erfenis van de vader van de vrouw hadden gekregen.

Onderzoek van de FIOD wees uit dat er wel een flinke erfenis was, maar dat die niet zo groot was als ze beweerden. Waarschijnlijk wilden ze met hun verklaring inkomsten uit de drugshandel verbergen. De man verscheen niet op de zitting, hij zit een lange vrijheidsstraf in Duitsland uit wegens handel in softdrugs.

Celstraf en werkstraf

In het vonnis zegt de rechtbank dat de twee met hun meinedige verklaringen het onderzoek in de zaak S. frustreerden. De twee zijn veroordeeld tot respectievelijk 3 maanden onvoorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 150 uur. De Deurningse autohandelaar werd in 2007 veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden. De zaak loopt nog steeds in hoger beroep.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.