Betaald voetbal

FC Twente Vrouwen grijpt koppositie na overwinning in topper tegen PSV

FC Twente Vrouwen verslaat PSV Vrouwen
FC Twente Vrouwen verslaat PSV Vrouwen © Orange Pictures
De voetbalsters van FC Twente hebben in de play-offs om de titel de koppositie veroverd. Op sportpark Het Diekman in Enschede wist de formatie van Tommy Stroot in de topper tegen PSV Vrouwen met 2-1 te zegevieren.
Na een sterk begin van de gastvrouwen kwamen de Eindhovenaren gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de openingstreffer van Naomi Pattiwael, die koelbloedig de 0-1 achter Daphne van Domselaar wist te schieten. FC Twente herstelde de marge echter binnen enkele minuten, want vlak voor rust krulde Renate Jansen een hoekschop in één keer binnen.

Dieckmann forceert beslissing

Ook na rust ontspon zich een waar voetbalgevecht in Enschede en kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. Het was de thuisploeg die uiteindelijk aan de goede kant van de score kwam. Rieke Dieckmann ontving de bal twintig meter van het doel, twijfelde niet en schoot hard de 2-1 tegen de touwen. Daarbij ging doelvrouw Sari van Veenendaal niet geheel vrijuit. De sluitpost van de Oranjeleeuwinnen wist vlak voor tijd nog wel, met een katachtige redding, de 3-1 van Fenna Kalma te voorkomen.

Koppositie

PSV Vrouwen voerde de druk nog flink op om de gelijkmaker te forceren, maar slaagde niet in die opzet en daardoor bleven de punten in Enschede. Door de overwinning stijgt Twente Vrouwen naar de koppositie in de strijd om de titel.