Muziekschool Twente wordt Kaliber Kunstenschool

De Muziekschool Twente gaat verder onder de naam Kaliber Kunstenschool. Dat is gisteravond bekend gemaakt in poppodium Atak in Enschede.

De Muziekschool Twente ontstond tien jaar geleden uit een fusie van de muziekscholen van Enschede, Noord-Twente (Almelo en omstreken) en Sagenland (Oldenzaal Dinkelland). In de loop der jaren kwamen er nieuwe activiteiten bij zoals dans en theater waardoor de naam 'muziekschool' de lading niet meer volledig dekt.

De nieuwe naam Kaliber Kunstenschool is gekozen uit dertig inzendingen van medewerkers. Volgens directeur Jacco Post kan de naam naast de letterlijke betekenis (kwaliteit, gehalte), ook uitgelegd worden vanuit bijvoorbeeld de Egyptische mythologie. Ka staat daarin voor kracht. 'Liber' is Latijns voor vrijheid. De nieuwe naam betekent volgens de directeur dan ook zoveel als: kunst werkt bevrijdend. De naamsverandering wil overigens niet zeggen dat alles anders wordt, Kaliber Kunstenschool zal nog steeds muzieklessen verzorgen en samenwerken met basisscholen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren