nieuws

Rechtszaak Jansen Steur waarschijnlijk in november

Ex-neuroloog Jansen Steur komt waarschijnlijk in november voor de rechter om zich te verantwoorden voor onder meer het stellen van verkeerde diagnoses. Dat streven heeft de rechtbank in Almelo vanmiddag uitgesproken.
Vandaag was een regiezitting in wat nu al 'de grootste medische strafzaak ooit in Nederland' wordt genoemd. Daarin kwamen de wensen van de verdediging aan bod. Over drie maanden volgt een nieuwe pro-formazitting, daarna kan de inhoudelijke behandeling beginnen. Jansen Steur heeft eerder al meerdere keren aangegeven daarbij aanwezig te zullen zijn.

Opnieuw horen van aantal patiënten en bestuurders

De advocaat van Jansen Steur wilde een aantal patiënten en bestuurders van Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede opnieuw horen. Die wens is ten dele toegekend.
Jansen Steur zou patiënten ten onrechte hebben verteld dat ze een ernstige ziekte hebben en ze bijbehorende zware medicijnen hebben voorgeschreven. Een persoon pleegde zelfs zelfmoord na een 'slechtnieuwsgesprek' met de neuroloog. Ook bleek hij verslaafd te zijn aan medicijnen die hij verduisterde uit het MST, waar hij tot 2003 werkte.

Meer over deze zaak is te lezen in het Dossier 'Jansen Steur'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.