nieuws

Prinses Beatrix opent Museum de Fundatie Zwolle

Prinses Beatrix opent vrijdagmiddag 31 mei in Zwolle de nieuwbouw van Museum de Fundatie. Haar titel is dan Prinses in plaats Koningin, op 30 april treedt Beatrix af en wordt ze opgevolgd door haar zoon prins Willem-Alexander.
De Fundatie in Zwolle heropent 1 juni de deuren voor het publiek. Het museum is meer dan een jaar dicht geweest voor een grote verbouwing. Bovenop het gebouw is een enorm 'oog' geplaatst. In het 'oog' zijn twee tentoonstellingszalen, aan de buitenkant is het bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels. Vanuit de nieuwe ruimte kan de historische binnenstad van Zwolle overzien worden.

Drie openingstentoonstellingen

De officiële opening op 31 mei door Prinses Beatrix wordt gevierd met optredens en drie openingstentoonstellingen. In de expositie 'Dans op de vulkaan' tonen Duitse kunstenaars het leve in de Republiek van Weimar gedurende het interbellum. Fotograaf Pieter Henket laat met foto's het huidige tijdsbeeld van internationale beroemdheden zien. Daarnaast is er een expositie van Jeroen Krabbé, die al eerder exposeerde in de Fundatie.
Oorspronkelijk zou de Fundatie heropend worden bij de opening van de Hanzelijn. Maar doordat de bouw van het 'oog' vertraging opliep, ging dat niet door. Nu komt Beatrix dus speciaal terug naar Zwolle voor de heropening van de Fundatie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.