nieuws

Verdiepte aanleg N18 bij Haaksbergen stap dichterbij

N18
N18
De verdiepte aanleg van de N18 bij Haaksbergen is een flinke stap dichterbij gekomen. Provinciale Staten van Overijssel hebben woensdagavond ingestemd met een garantstelling.
Wel moeten de regio Twente en de gemeente Haaksbergen ook garant willen staan voor het tekort wat er nu is van 5,4 miljoen euro. De nieuwe N18 doorkruist een spoorlijn en daarom wordt er een viaduct aangelegd. Maar omwonenden vinden dat het landschap wordt verpest en zijn bovendien bang voor geluidsoverlast en onveilige situaties. Het voorstel is daarom voor een verdiepte aanleg.
Pogingen van het CDA en D66 in de Tweede Kamer om hier geld voor te reserveren mislukten onlangs. Een voorstel van het CDA en D66 in Provinciale Staten is wel aangenomen. De hoop is dat het project goedkoper uitvalt en dat de miljoenen die bespaart worden, ingezet kunnen worden voor de verdiepte aanleg ter hoogte van de Geukersdijk. Mocht er toch geen meevaller zijn, dan is de toezegging nu dat de provincie wil meebetalen om het tekort op te vangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.