Edwin van Hoevelaak teleurgesteld in Nick en Simon

Producer Edwin van Hoevelaak uit Espelo is teleurgesteld in het zangduo Nick en Simon. Aanleiding is de documentaire 'Het Verhaal van Nick en Simon' die vanavond te zien was op Nederland 3.

In de documentaire wordt het complete verhaal van het succes van Nick en Simon verteld van het begin tot nu. Iedereen die ook maar iets met het succes te maken had wordt genoemd en komt aan het woord, maar niet Edwin van Hoevelaak. "Recpectloos" noemt Van Hoevelaak het. "Ze zijn vergeten waar ze vandaan zijn gekomen."

Medebepalend voor het succes

Van Hoevelaak reageert in eerste instantie via Twitter

Van Hoevelaak was nauw betrokken bij de eerste twee albums van Nick en Simon met de titels 'Nick en Simon' en 'Vandaag'. Hij was componist, arrangeur en producent van die albums, samen met Gordon Groothedde, die wel uitgebreid aan het woord kwam in de documentaire. Van Hoevelaak zegt dat hij medebepalend is geweest voor het succes en ook voor de twee grote hits 'Kijk omhoog' en 'Pak maar m'n hand'.

Gouden en platina platen van de muur

"Ze hebben zelfs beelden van Nick en Simon bij mij in de studio in Espelo laten zien, maar ik ben overal uitgeknipt", zegt Van Hoevelaak. "Op zich is dat het recht van een documentairemaker, maar het getuigt niet van respect." In zijn studio hangen verschillende gouden en platina platen van het duo, maar die gaan van de muur.

Via Twitter krijgt Edwin veel steunbetuigingen, van onder anderen Marga Bult en Frans Bauer.

Nick en Simon zelf hebben tot nu toe nog niet gereageerd.

De documentaire is te zien op Uitzending Gemist

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren