Ger Visser gebruikt slimme constructie voor vermogen

Oud-Eurocommerce topman Ger Visser heeft al in 2010 zijn woning en privévermogen in een stichting onder gebracht. Dat deed hij om te voorkomen dat schuldeisers er aanspraak op kunnen maken.

Dat schrijft curator Eric Looyen in zijn tweede faillissementsverslag. Looyen wikkelt het persoonlijk faillissement van de gevallen vastgoedtycoon af. Het bedrijf van Visser, de Deventer kantoorontwikkelaar Eurocommerce, ging afgelopen zomer failliet. Ger Visser heeft zijn persoonlijke bezit in de stichting Syanora onder gebracht. Dat deed hij op het moment dat een bank voor het eerst geld terug wilde zien. Andere banken eisten op hetzelfde moment van Visser dat hij met zijn eigen vermogen garant zou staan voor leningen aan Eurocommerce. Opvallend is dat Syanora - volgens de curator - grote gelijkenis vertoont met een Japans woord dat "Tot ziens" betekent.

"Duidelijk sprake van benadeling schuldeisers"

Omdat er volgens de curator duidelijk sprake is van benadeling van de schuldeisers moet Visser op korte termijn zijn huis verlaten.  Er ligt al maanden beslag op het huis. Ook wil de curator duidelijkheid over een Ferrari Testarossa en een Porsche 911 die nog bij Visser op de oprijlaan staan. De auto's zouden van de vrouw van Ger Visser zijn maar de curator betwijfelt of zij de auto's ooit zelf heeft betaald.

De spaarpot van Ger Visser

Uit het faillissementsverslag blijkt dat het vermogen van Visser vooral uit aandelen in zijn eigen bedrijf bestond. Het zou in totaal om ruim 150 miljoen euro gaan. Op zijn spaarrekening zou Visser zo'n 3,6 miljoen hebben staan. De geschatte verkoopprijs van het huis van de familie Visser is 2,5 miljoen euro.

Ger Visser weigert om bij RTV Oost te reageren op het laatste nieuws rondom zijn persoonlijke faillissement. Verslaggever Sonny Motké van maandblad Quote heeft Ger Visser wel gesproken en tekende op: "Door alle stress ben ik mijn middellange- en langetermijngeheugen volledig kwijt." Het lijkt er op dat Visser geen zin had om serieus op de situatie in te gaan want hij zou ook hebben gezegd: "Ik heb een relatie met de buurvrouw en dat weet mijn eigen vrouw sinds kort."

Interview RTV Oost met Ger Visser na faillissement Eurocommerce:

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren